2019 wordt een jaar met veel nieuwe kansen

Er wordt volop gebouwd in de Waalsprong, de eerste kavels in de Woenderskamp zijn inmiddels in de verkoop gegaan en ook wij zijn druk bezig met de voorbereiding voor de start van de huisartsenpraktijk. Wij (Bertine Bast en Rob van Damme) zijn de huisartsen die gaan starten in het derde gezondheidscentrum: Gezondheidsplein Nijmegen Noord. De huisartsenzorg zullen wij als duo samen vorm geven. Hierbij willen we zorgen voor continuïteit en aansluiten bij de behoeften van de burgers. Omdat we verschillende personen zijn, die elkaar goed aanvullen hopen we voor een brede groep patiënten goede zorg te kunnen aanbieden.

Voor de start van een nieuwe praktijk moet flink wat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, regelen van goede ICT ondersteuning, een locatie om patiënten te ontvangen en het aanschaffen van inventaris. We overleggen met andere partners uit zorg en welzijn over de manieren van samenwerken en de start van het gezondheidscentrum. Er zijn mooie foto’s van ons beiden gemaakt door Linelle Deunk voor op de website.

Gelukkig doen wij dit alles niet alleen. In Nijmegen Noord zijn al twee gezondheidscentra gevestigd. Samen met de huisartsen van die centra zitten wij in een Huisartsengroep (HAGRO). Naast praktische samenwerking, volgen wij ook gezamenlijke nascholingen en overleggen bijvoorbeeld over projecten en wetenschappelijke onderzoeken die worden gedaan in de praktijken.

Ook al moet er nog veel gebeuren: wij hebben er veel zin! 2019 wordt een jaar met veel nieuwe kansen.

Bertine Bast
Huisarts